Akit a villamosszék helyett a WC ölt meg

Michael Aderson Godwin (eredeti nevén Michael Anderson Sloan) egy halálraítélt gyilkos volt, aki villamosszék általi halálra ítéltek, de végül saját magát ütötte agyon egy fém vécén.

michael_aderson_godwin.jpeg

A 21 éves dél-karolinai Godwint 1981-ben Mary Elizabeth Royem brutális meggyilkolásáért halálra ítélték. A nőt szexuálisan bántalmazták, majd egy elektromos vasalóval agyonverték. Végül 1983-ban egy fellebbezés miatt a halálos ítéletet hatályon kívül helyezték és életfogytiglanig tartó börtönbüntetésre változtatták, mert egy perújitás során felmentették a szexuális zaklatás vádja alól.

godwin.jpg

Ez azonban nem jelenti azt, hogy nem az eletromosság ölte meg, de erre egészen 1989. március 5-ig kellett várni.
"Az elítélt gyilkos Michael Anderson Godwin… meghalt, miután áramütést szenvedett" – közölték a hatóságok. "Godwin egy fém WC-n ült, és látszólag egy televíziókészülék fülhallgatóját próbálta megjavítani, amikor beleharapott az elektromos vezetékbe" – mondta Francis Archibald, az állami hatóságok szóvivője.

"Furcsa baleset volt" – mondta Archibald. "Meztelenül ült egy fém ülőkén"… Frank Barron Richland megyei halottkém szerint Godwin szája és nyelve súlyosan megégett. Barron azt mondta, hogy "a nyomozás folytatódik, de úgy tűnik, hogy az áramütés baleset volt."

michael_aderson_godwin1.jpg

Az értesülések szerint Godwin mintafogoly volt, aki az utolsó hat évében két főiskolai diplomát is szerzett, s a szabadulása után fiatalokkal szeretett volna dolgozni. Úgy tűnik nem villamosmérnök lett.

Persze a világtörténelemben több ismert embert ért utol a halál a mellékhelyiségben - ha nem is áramütés által.

djp