Minden idők (egyik) legnagyobb baseball-játékosa

Az 1999. március 8-án hunyt el Joe DiMaggio vagyis Giuseppe Paolo DiMaggio, Jr., aki az egyik leghíresebb baseball-játékos volt, sőt sokan őt tartják minden idők legnagyobb baseball-játékosának. Mindezek mellett, a sziciliai olasz bevándorlók gyermekeként 1914. november 15-én Kaliforniában született sportoló, nem mellesleg Marilyn Monroe férje is volt.

dimaggio.jpg

Ő az egyetlen olyan játékos, akit minden szezonban kiválasztottak az All-Star meccsre, tízszer nyerte meg az Amerikai Ligát, kilencszer a World Seriest. Az 1941-es szezonban 56 meccses ütőszériája volt (1941. május 15. - július 16. között), aminek rekordja még mindig áll.

dimaggio2.jpg

1943. február 17-én bevonult az Egyesült Államok légierejébe, ahol őrmesteri rangot szerzett, de 1945 szeptemberében leszerelték krónikus gyomorfekély miatt.

1949. február 7-én egy 100.000 dolláros szerződést írt alá, így ő volt az első játékos, aki elérte ez az 'álomhatárt'. 1951-ben fejezte be a pályafutását.

dimaggio3.jpg

Két évvel később ismerte meg Marilyn Monroe-t, akivel hamar házasságot kötöttek, de kilenc hónappal később Marilyn benyújtotta a válókeresetet, majd hamarosan el is váltak

DiMaggio abbahagyta az alkoholfogyasztást és vissza akarta szerezni, de Marilyn újra férjhez ment. Öt évig volt házas, majd újra elvált, s DiMaggio újra feleségül akarta venni. Marilyn azonban hamarosan meghalt, DiMaggio azonban megszerezte a holttestét és végül ő szervezte meg a temetését. A következő húsz évben hetente háromszor fél tucat vörös rózsát vitetett a kriptájába, s az utolsó szavai az ügyvédje szerint ezek voltak: "Végre találkozhatok Marilynnel".

mmonroe.jpg

Szinte egész életében erős dohányos volt, s 1998 októberében tüdőrákkal került kórházba, ahol 99 napig kezelték, majd hazament. Alig két hónappal később elhunyt.

djp

 

 

 

s