A tea, amelynek ára sokszorosa az aranyénak
A Da Hong Pao tea a Da Hong Pao fa leveleiből készült, de ilyen fából már csak hat darab van a világon, amelyek a Wuyi-hegy szikláin élnek és nemzeti kincsnek számítanak.
A tea betakarítása és feldolgozása hét lépést igényel, majd megkapjuk a zöldes/barna színű és orchidea illatú teát, amelynek hosszan tartó utóíze van.
A legtöbb teával ellentétben a Da Hong Pao teát kilencszer is le lehet forrázni, akkor is teljes értékű teát kapunk, s ezt a teát számos betegség kezelésére használják, többek között a vérkeringést is javítja.
A Da Hong Pao tea a diplomáciába is belépett, hiszen amikor Nixon elnök révén megkezdődött Kína és az USA között a kapcsolatfelvétel, az amerikai elnök összesen 200 grammot kapott a teából. Ez nem kevés, ha abból indulunk ki, hogy egy gramm tea csaknem 25-ször annyiba kerül, mint az arany ára.
A tea ára grammonként 1400 dollár, de akár több is lehet. Ehhez persze az is hozzájárul, hogy évente csak néhány száz gramm ilyen típusú teát termelnek, s bár 1982-ben sikeresen szaporították a dugványokat, s hat év múlva a minőség és az íz elérte az eredeti anyafa ízét, 2006-ban Wuyishan önkormányzata elkezdte „leállítani a Dahongpao anyafák betakarítását és megőrzését”.