Verocious párpercesei

2024.máj.01.
Írta: DJP Szólj hozzá!

A SPAM megjelenése

A nem kért, jellemzően elektronikusan (pl. email-en) tömegesen érkező hirdetések, felhívások és lánclevelek vagyis a spam-ek legtöbbször érdektelenek, sőt zavaróak, és erőforrás-pazarlóak. De hogyan indult el a történetük?

spam.jpg

Tovább

Egy 73 éves artista halála

Karl Wallenda egy német-amerikai artista volt, a The Flying Wallendas (vagy Wallandas) alapítója, akik veszélyes mutatványokat hajtottak végre, gyakran védőháló nélkül. A németországi Magdeburgba született Wallenda hatévesen kezdett fellépni artistaként. 1928-ban költözött az Egyesült Államokba, ahol kifejlesztett egy háromszintű hét emberes piramist. wallenda.jpg

Tovább

Egy megszállott király legnagyobb öröme

Az 1749. január 29-én született Christian den Syvende majdnem 17 éves korában került a dán és a norvég trónra VII. Keresztély néven, de nem igazán akart felnőni a feladathoz. Skizofréniával, üldözési mániával és hallucinációkkal küzdött és gyakran vagdosta saját magát, így elmebetegsége miatt többnyire régensek uralkodtak helyette.

keresztaly.jpg

Tovább

Minden idők (egyik) legnagyobb baseball-játékosa

Az 1999. március 8-án hunyt el Joe DiMaggio vagyis Giuseppe Paolo DiMaggio, Jr., aki az egyik leghíresebb baseball-játékos volt, sőt sokan őt tartják minden idők legnagyobb baseball-játékosának. Mindezek mellett, a sziciliai olasz bevándorlók gyermekeként 1914. november 15-én Kaliforniában született sportoló, nem mellesleg Marilyn Monroe férje is volt.

dimaggio.jpg

Tovább
süti beállítások módosítása