Verocious párpercesei

2024.okt.22.
Írta: DJP Szólj hozzá!

A Pepsi hadiflottája - egy üdítő(s) hadsereg

Donald Kendall, a Pepsi-Cola alelnöke egy pohár Pepsit adott át Hruscsovnak, hogy megnyugtassa. Hruscsov kortyolt az üdítőből, és a másnapi újságok tele voltak képekkel, Pepsivel a kezében. Nem sokkal ezután a Pepsi lett az első nyugati termék, amelyet a Szovjetunióban értékesítettek és gyártottak.

hruscsov_szovjet_miniszterelnok_nixon_alelnok_es_donald_kendall_a_pepsico_kesobbi_elnoke.jpg

Tovább

60 éves a TV-maci - x

A TV Maci 1963. április 15-én (egy húsvét hétfőn) jelent meg először a Magyar Televízióban, mint az Esti mese szignálfilmje. Akkoriban a Magyar Televízióban a bemondók még esti mesét olvastak fel a gyerekeknek, és a gyermekműsorok szerkesztősége arra gondolt, hogy a meseolvasáshoz készítenek felvezető és lezáró blokkokat. Többféle (összesen hatféle) elképzelés volt a bohókás tündértől a mackóig, de utóbbinak olyan átütő sikere lett, hogy hamar egyértelmű vált, hogy ő lesz a győztes.

tvmaci1.jpg

Tovább

80 éves Kovács Kati

A hazai könnyűzene egyik legkiemelkedőbb és legnagyobb hatású énekesnője, 1944. október 25-én született Verpeléten. 116 magyarországi és 25 külföldi önálló lemeze jelent meg, továbbá 328 gyűjteményes albumon jelentek meg felvételei. 49 nagy-, és 92 kislemezével a magyar hanglemezgyártás történetének legtöbb szólólemezével rendelkező előadóművész.

kovacs1.jpg

Tovább

x A harci tervek elveszítése

Az amerikai polgárháború idején Robert E. Lee tábornokot, a Konföderáció egyik tábornokát nagyon hatásossá tette az a titokzatosság, amellyel mozgott és cselekedett. Úgy tűnt, csapatai hihetetlen gyorsasággal jelennek meg, harcolnak és eltűnnek. A valóságban azonban ez semmivel sem volt természetfelettibb, mint a nagyon részletes és jól kivitelezett haditervek.

robert-e-lee-by-john-adams-elder.jpg

Tovább
süti beállítások módosítása